5 september 2021: Montforter Wijnfeest

Zondag 5 september vindt op en rond kasteel Montfort de eerste editie van ‘t Moferter Wienfiës plaats. Op deze historische locatie kan de hele dag genoten worden van een gevarieerd programma en uiteraard heerlijke wijnen, deels uit de eigen kasteeltuin.

 

Eigen wijngaard

Genieten van het goede leven, dat is iets van alle tijden. En vaak wordt daar wijn bij gedronken. Zo ook op en rond kasteel Montfort, waar uit middeleeuwse rekeningen blijkt dat regelmatig wijn werd ingekocht in Keulen en Brussel. Ook had het kasteel vroeger z’n eigen wijngaard. En heeft die weer! Want in 2018 heeft Wijngaard de Deelgaarderberg het initiatief genomen om in de opnieuw aangelegde kasteeltuin een prachtige wijngaard aan te planten, die z’n eerste oogsten al heeft afgeleverd.

 

Gevarieerd programma

Bij zo’n prachtige wijngaard op zo’n bijzondere plek hoort een wijnfeest, zo vonden Nicole en Jos Wilms van Wijngaard de Deelgaarderberg en de vrijwilligers van kasteel Montfort. En daarom vindt op zondag 5 september het eerste Moferter Wienfiës plaats, met als ingrediënten gezellige muziek, leuk entertainment, interessante rondleidingen door kasteel en kasteeltuin en sfeervol genieten op onze gezellige terrassen. Met medewerking van onder andere meerdere blaaskapellen, toneelvereniging Montfort, talrijke middeleeuwers van de Vereniging Levende Geschiedenis Limburg en meer. Uiteraard kunnen ook het kasteel en de kasteeltuin bezichtigd worden.

 

Online bestellen

Het wijnfeest start om 11.00 uur en duurt tot 17.00 uur. Daarna kan op het kasteelterras nog onder het genot van een hapje en drankje worden nagepraat. De entree bedraagt 9,50 euro voor volwassenen, inclusief een bijzondere wijn met bijpassend culinair hapje. Kaarten moeten i.v.m. de corona-richtlijnen voor evenementen vooraf besteld worden via www.ticketkantoor.nl/shop/wijnfeest. Bij de ingang moeten bezoekers vanwege dezelfde richtlijnen kunnen aantonen dat ze ingeënt zijn met een corona-vaccin of recent negatief zijn getest op het coronavirus.

 

 

Deel:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

On Key

Andere nieuwsberichten